Hvornår er et godt tidspunkt at købe ny bil

Date Added: september 19, 2011

Author: Thomas Hansen

Hvornår skal man købe ny bil? Mange aspekter spiller ind her. Er det første bil? Er det bil til arbejde, eller lejlighedsvis kørsel? Har behovet ændret sig?

Har du netop fået kørekort (tillykke!), skal det selvfølgelig holdes ved lige, eller er køretimerne hurtigt glemt. Er du 18 år og hjemmeboende, kan du forhåbentligt spørge mor og far om lån af deres bil, så du kan “øve” dig, inden du investerer i egen bil.Men pas på med forsikringen – dine forældre skal kontrollere, at du er dækket, og præmien bliver evt. forhøjet, da du er førstegangsbilist. Skal du købe egen bil med det samme, bliver forsikringspræmien med garanti høj – det er værd at undersøge, om du kan købe bil i dine forældres navn og komme ind under deres forsikring. Efter et par år som bilist bliver din forsikringspræmie lavere, da du har mere kørselserfaring – forudsat at du ikke har haft skader, som du har anmeldt.

Er du erfaren bilist og har haft egen bil i flere år, overvejer du måske at udskifte den nuværende. Måske kører du mange kilometer til arbejde og bilen er ved at være dyr i værkstedsregninger? Du skal sammenholde prisen, du kan få for bilen med det sidste års værkstedsregninger og budget for køb af ny bil – er der balance? Du kan ende med endnu flere udgifter, hvis den nuværende bil ikke kan sælges for meget og du ikke har budget til en nyere bil – så er det så at sige to skridt frem og et tilbage.

Har behovet ændret sig – måske har du familie og der er ved at blive småt med plads på bagsæde og i bagagerum – overvejer du måske også at udskifte den nuværende bil. Måske har du større børn, som skal til at tage kørekort og du vurderer, at potentielle fremtidige skader – udbankning af buler, udskiftning af knust autoglas bliver for dyre med den nuværende model og du overvejer en bil, som er billigere i reservedele og reparationer. Igen skal du danne dig en idé om pris for nuværende bil, typiske værkstedregninger og budget for indkøb af ny.

Er der sket ændringer i dine kørselsvaner? Er du flyttet? Har du fået nyt job? Måske kan du helt undvære bil, hvis du kan komme på arbejde med offentlig transport? Mange større byer har delebil-systemer, som måske kan fungere for dig. Igen skal du beregne nuværende udgifter og sammenligne med kommende, så du kan finde den bedste løsning.

I Danmark er biler og deres drift så dyre, at det er i hvert fald hvert andet år er værd at sætte sig ned og regne lidt på udgifterne for den nuværende bil og se, om der er mulighed for at bringe dem ned ved udskiftning af bil. Så kan man danne sig et overblik over, om det er et godt tidspunkt at købe ny bil.