Legetøj til de 2 årige

Date Added: februar 24, 2011

Author: Emmasverden

Børn lærer både sociale og motoriske færdigheder gennem legen. Der findes et stort udvalg af legetøj som passer børns forskellige aldersgrupper. Når piger og drenge er omkring de 2-år begynder deres voksende uafhængighed, de kan og vil selv. Gennem legen vil den lille dreng eller pige opdage glæden ved at eksperimentere og udforske ting. I en alder af to år bliver barnet mere og mere socialt, og leger gerne med andre børn. Deres hånd – øje – koordination er god, og styrkes ved at bygge med klodser (fx LEGO).

I legen er det vigtigt at barnet kan bruge sin fantasi og genkende sin virkelighed, bruge noget hun kender fra sin hverdag. Børn i den alder elsker at lege rollespil og efterligne de voksne. Et legekøkken eller butik er det perfekte legeredskab, der giver børn mulighed for at sætte scenen for fantasifulde scener af begivenhederne i deres verden, samtidig med at de udvikler sociale færdigheder, især når de begynder at lege med andre børn.

Når man skal vælge det bedste legetøj til de to årige – skal man tænke på sikkerheden først. Man skal være sikker på, at det legetøj der købes til sit barn er sikkert og har ingen kvælningsfarer eller andre sikkerhedsmæssige bekymringer. Det er en god idé at undgå legetøj fremstillet i Kina, da en del af det der bliver fremstillet i Kina er blevet tilbagekaldt på grund af sikkerhedsmæssige bekymringer for nylig. Kig på legetøjet, udgår det en kvælningsfarer skal det fremgå tydeligt på produktet. Netbutikker er gode til at tydeliggøre sikkerheden og anbefalet aldersgrupper – følg altid en aldersanvisning. Også selv om du synes produktet ser sikkerhedsmæssigt ud. Der er altid en grund til et stykke legetøj, har fået en aldersmærkning.

Det andet man så skal tage i betragtning er hvilket legetøj der kan stimulere børns fantasi og kreativitet.

Til de 2 årige vil legetøj som motiver til rolleleg være at foretrække, her stimulers børns sociale egenskaber – men det er altså også her grundstenene til deres egen virkelighedsopfattelse af sig selv som menneske i samfundet lægges. De lærer gennem legen om sociale spilleregler ved at efterligne de voksne. De kan kende forskel på rigtigt og forkert og bruger det i deres leg. De kan finde på at skælde dukkerne ud, og sige ’’det må du altså ikke’’ – Tryghed – som er en rar følelse og udvikler børns selvværd, er rollelege med til at styrke, fordi den minder dem om noget velkendt fra deres virkelighed – hverdagen.

Gode rollelege og legetøj som understøtter børns leg :

Mor,far og barn – dukker i alle størrelse også hånddukker og teaterleg.

Udklædning – udklædningdtøj i alle afskygning ( gerne hjemmelavet)

Køkkenleg/ Butik – legekøkkener og legemad. Her bruges legetøjet som rekvisit og igangsætter af legen.