Lamper fra Design by Us

Date Added: august 25, 2008

Author: Lisbeth Malene May

Design by us er et dansk designfirma med ikon-status. Design by Us har over de seneste år med sit banebrydende møbel- og lampedesign fået super darlingstatus med hyppig omtale i førende bolig- og livsstilmagasiner som Elle Decor, Wallpaper og The Times Magazine.

Design by us så dagens lys i slutningen af 90’erne, og siden er det gået stærkt, og Design by Us sælger nu funky møbler og Lamper i mere end 12 forskellige lande.

Ideerne til designlamperne kommer oftest i forbindelse med, at folkene bag Design by Us får indretningsopgaver til en butik eller en modemesse. Gældende for hver opgave har været, at designet er tilpasset den unikke opgave samt rum. Et eksempel på dette særligt skabende og lysende designtalent er glaslamperne Krystle og Vintage bordlampe. Begge lamper er fremstillet af op til fem franske glas vaser, der er opkøbt på belgiske loppemarkeder og som sammensættes således, at hver lampe er unik. Den ene Vintagelampe ligner altså ikke den næste, hvorfor to ens Vintage lamper fra Design by Us ikke findes.

Design by Us blev grundet i 2001 af Rasmus Larsson sammen med arkitekterne Sofie Ricard og Nikolai Ipsen. Desuden er designerteamet blevet udvidet med Jens Knudstru, Helen Strand og Ralph van der Mode.

Blandt perlerækken af lækre, unikke og spændende designlamper har Design by Us lagt kreativitet, passion og hånd til bl.a. bordlamper som Punk og pendler som Papillon og Polish.