Sådan holder dit ur længere

Date Added: juli 23, 2009

Author: Martin

Passer du godt på dit ur, kan du sagtens forlænge dets levetid med mange år. Der er en række nemme måder, du kan gøre dette.

Søg for at overholde henvisningerne til urets vandbeskyttelse. Alle uret har en markering af hvilken vandbeskyttelse det har. Det kan du læse mere om andre steder.

Udsæt ikke armbåndsure for hurtige temperatur forandringer. Det er bedst ikke at bruge ure i sauna eller i en kold pool. Dette skyldes at hurtige temperaturændringer, kan få gummi pakningen der gør dit ur vandtæt til at blive hård og utæt, hvilket jo betyder at dit ur ikke længere er vandtæt.

Når urkassen har været åben, til f.eks. batteriskift kan det ikke længere garanteres at uret er vandbeskyttet, indtil uret er blevet testet i en tryktank. Hvis du ofte bruger dit ur i vand er det derfor bedst at betale urmageren ca. 125 kr. for at få uret tryktestet eller hvis det er et dykkerur at sende det til producentens service center.

Undgå unødige stød på urkassen, da det kan skade urværket eller ridse glasset. Det skal generelt frarådes at have et ikke sports ur på i forbindelse med sport. Dette er især vigtigt, hvis du har et ur, der har bevægelige dele. Mekaniske, automatiske ure og kvarts ure indeholder bevægelige dele. Et digitalt ur har ingen bevægelige dele, så en indvirkning bør kun beskadige glas. Dog har Casio ure lavet en serie der hedder G-Shock som kan holde til utrolig meget.

Undgå at have parfume eller fugtighedscreme på det sted hvor du har dit ur. Det vil medvirke lidt at gøre uret grimt og nedbryde legeringen på ure med lænker og nede bryde læderet ved remme.

Hold dit ur rent. En tandbørste eller lignende objekt kan bruges til nemt at løsne snavs og sammen med en klud fugtet med lunkent vand. Sørg for at tørrer det grundigt bagefter.

Udskiftning af batteri bør overlades til en urmager, hvis du forsøger selv vil du i langt de fleste tilfælde gøre skade på dit ur, undgå også at få foretaget batteriskift i supermarkeder der tilbyder dette. Personalet er ikke udannet og dit ur vil derfor miste sin garanti.

Hvis du har en automatik ur, et særligt dyrt ur eller et af de meget moderne dykkerure, anbefales det at have det serviceret hvert 2-3 år hos en urmager. En server omfatter oftest skiftning af pakninger (så uret forsat er vandbeskyttet) og rensning af urværket.